Wat is COOL Talent ?

Op zaterdag 8 april 2017 zal voor de 7e keer COOL Talent plaatsvinden. In een korte tijd is COOL Talent uitgeroeid tot een uniek Gouds evenement!
COOL Talent is een avondvullende voorstelling in grote zaal van de Goudse Schouwburg waarin de beste acts van middelbare scholen uit Gouda en omgeving een professioneel podium krijgen om hun vaak verrassende kwaliteiten aan een zo groot mogelijk publiek te tonen. Dit kan zijn in de vorm van zang, dans, cabaret, kort toneel etc. COOL Talent bundelt het talent en enthousiasme van leerlingen - en hun docenten - van bijna alle middelbare scholen in Gouda en omstreken. Deze scholen organiseren al jaren hun eigen muziekavonden. Tijdens deze muziekavonden beoordeelt een deskundige COOL Talent Jury de talloze acts. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar individuele kwaliteit maar ook naar het enthousiasme van het aanwezige publiek en de originaliteit van de act. De beste acts per school worden uitgenodigd deel te nemen aan COOL Talent in de grote zaal van de Goudse Schouwburg.

COOLTalent kent een paar belangrijke uitgangspunten. Tijdens de COOL Talent voorstelling staan er geen volwassenen op het podium. COOL Talent is voor en door leerlingen! Verder is COOL Talent geen wedstrijd. COOL talent wil leerlingen vooral een unieke ervaring meegeven die hen ondersteunt in hun verdere (muzikale) ontwikkeling. Tenslotte de COOL Talent huisband. Meteen bij de eerste editie van COOL Talent was één ding duidelijk. Geen zangers en zangeressen die door tapes en CD’s worden begeleid. Een echte huisband, ook weer gevormd door leerlingen, zorgt voor de begeleiding deze avond. Bij de zesde editie werd de COOL Talent huisband geheel vernieuwd en verjongd!

COOL Talent heeft intussen haar naam gevestigd in cultureel Gouda. Zozeer zelfs dat COOL Talents worden uitgenodigd om deel te nemen aan belangrijke Goudse evenementen ans: Gouda Waterstad en Gouda bij Kaarslicht.

De Lionsclub Gouda-Bloemendaal neemt achter de schermen geheel belangeloos de organisatie voor haar rekening. Zij doen dit in een unieke samenwerking met de bekende Goudse regisseur John de Heij. John was onder meer de stuwende kracht achter Hind en Eefje de Visser.

 

 
Deelnemende Scholen
Organisatie

 

lions